De Week van Ons Eten in Altena

Van 5 tot en met 12 oktober vindt de jaarlijkse Week van Ons Eten plaats. Altena doet mee aan deze nationale campagne die duurzame, lokale en eerlijke voeding onder de aandacht brengt.

In deze week maken bezoekers en inwoners op allerlei manieren kennis met het verhaal achter hun eten. Ze kunnen kennismaken met traditionele gewassen, de modernste productiemethodes, voedsel van ver of van vroeger of zich laten inspireren tijdens de filmdag.

Wethouder Claudia Schipper: “Voor het 4e jaar kunnen we tijdens De Week van Ons Eten Altena kennismaken met al het moois, innovatiefs en lekkers dat de voedselsector in Altena te bieden heeft.”

Nieuwe inwoners van Altena kunnen tijdens het Ontmoet de Boer-diner elkaar leren kennen én de lokale keuken van Altena proeven. Middelbare scholen doen mee, leerlingen maken met jongerenwerkers bijvoorbeeld snacks die passen bij de maaltijd van morgen. Ook voor de sector zelf zijn er interessante activiteiten, zoals een Bodemdag voor agrarisch ondernemers. Samen met de provincie Brabant en de Regio West-Brabant organiseren we daarnaast een Conferentie Circulair Voedselsysteem voor de hele keten.

De landelijk georganiseerde Week van Ons Eten past bij het programma Circulair Voedselsysteem van de gemeente. Altena wil in 2046 een circulair voedselsysteem hebben. In zo’n systeem hebben voedselproductie en -consumptie minder impact op het milieu en onze leefomgeving en dragen bij aan onze gezondheid. Ze noemen dat ‘de maaltijd van morgen’.

Bekijk alle activiteiten