Integrale controle bij bedrijfspanden in gemeente Altena

Op dinsdag 16 april 2024 heeft een integrale controle plaatsgevonden in gemeente Altena. Binnen het Brabants Interventie Team (BIT) bezocht de gemeente in samenwerking met de politie en boa’s een groot aantal bedrijfspanden. De controle is bedoeld om illegale activiteiten in bedrijfspanden en andere grote opslaglocaties te beëindigen.

Illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen

De controle is gedaan in verschillende kernen in gemeente Altena waarbij een groot aantal bedrijfspanden en locaties met opslagmogelijkheden zoals loodsen en schuren zijn bezocht. Op de meeste locaties is tijdens het bezoek niets aangetroffen. Ook zijn de gemeente en politie te spreken over de goede medewerking die is verleend door een groot aantal eigenaren en huurders van de panden. Op een aantal locaties bleek sprake van illegale bewoning. Ook is op een locatie illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit is door de politie in beslag genomen.

Acties in alle ‘Baronie-gemeenten’

De 9 Baronie-gemeenten (Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert) werken bij deze acties actief samen binnen het Baronie Interventieteam (BIT). Dit doet het BIT samen met overheidspartners als politie, Douane, Belastingdienst en specialistische partners. Hierdoor is de slagkracht groter en kan er binnen een korte tijd zicht en inzicht verkregen worden over een groter gebied.

Verdachte situatie, meld het (anoniem)

De aanleiding voor enkele controles waren meerdere meldingen. De samenwerkende partijen benadrukken om vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken altijd te melden bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844 en bij dierenverwaarlozing of -mishandeling 144) of bij de gemeente via ondermijning@gemeentealtena.nl. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl.