Nieuwe routes om het 1e lustrum van de gemeente Altena te vieren

De gemeente Altena bestaat 5 jaar. Om dit te vieren krijgt iedere inwoner donderdag 21 maart namens de gemeente een gids met 5 nieuwe routes in de brievenbus, huis-aan-huis geleverd bij het Altena Nieuws. 

Van kabouterroute tot wielrentoertocht

De gids en de routes zijn ontwikkeld door VVV Biesboschlinie, het toeristisch bureau dat de gehele gemeente Altena promoot. De routes hebben verschillende thema’s, zo is er een speciale kabouterroute voor kinderen bedacht in het Almbos. Ook is er aandacht voor het oorlogsverleden en worden streekproducten uitgelicht in de route smakelijke streek. Ook is er aan de wielrenners gedacht met een speciale route langs alle kernen van de gemeente Altena met een mooie lus door de Biesbosch. 

Als bonus heeft de nieuwe gids een ‘big five’ van Altena, is er een kleurplaat voor de kinderen en worden er wandelingen getipt die met de rolstoel toegankelijk zijn. Het boekje kwam tot stand in samenwerking met lokale organisaties. 

Nee/Nee-Sticker?

Het boekje met de routes is op te halen bij het gemeentehuis in Almkerk, bij Fair van Ver in Woudrichem en veel toeristische punten in de streek. De routes zijn ook te vinden via de website van VVV Biesboschlinie: Biesboschlinie.com/lustrum