Nieuws van de gemeenteraad

Op dinsdag 3 september is in het gemeentehuis in Almkerk de Inloop en Altenaronde van de gemeenteraad. De onderwerpen voor de Altenaronde worden later bekend.

Wel is het al mogelijk om u aan te melden voor de Inloop als u een onderwerp wilt voorleggen aan de gemeenteraad. De Inloop begint die avond om 19.00 uur. U bent van harte welkom. Via onderstaande contactgegevens kunt u zich aanmelden bij de griffie. U kunt daar ook terecht voor meer informatie.

Verder op de agenda

3 september: Inloop 3 september: Altenaronde 10 september: Altenatafel 24 september: Raadsvergadering

Wat verwacht de gemeenteraad in de tweede helft van het jaar te bespreken?

Aan het begin van het nieuwe politieke seizoen kijken we alvast vooruit. Welke onderwerpen verwacht de raad mogelijk in de tweede helft van 2024 te bespreken? De onderstaande onderwerpen zijn nog onder voorbehoud. Ook is nog niet zeker in welke maand deze besproken zullen worden.

Wilt u daar misschien bij inspreken of op een andere manier uw mening over geven? Of wilt u op de hoogte blijven van een of meer van onderstaande onderwerpen? U kunt dit aangeven bij de griffie via griffie@gemeentealtena.nl. Wij houden u dan op de hoogte.

Onderwerp Bespreken Water- en Rioleringsplan 2025-2028   In het Water- en Rioleringsplan staat hoe de gemeente omgaat met afval-, hemel- en grondwater. De raad bespreekt een plan waarin het doel is om Altena in 2050 klimaatbestendig en waterrobuust te laten zijn. De raad bespreekt dit naar verwachting in september. Dorpsplan Babyloniënbroek   In het dorpsplan Babyloniënbroek staan plannen die richting moeten geven aan ontwikkelingen in het dorp op het gebied van wonen en ondernemen, verkeer en voorzieningen, landschap, cultuurhistorie, duurzaamheid en milieu. De raad bespreekt dit plan naar verwachting in september.   Toekomstvisie Bibliotheekwerk   De bibliotheek is voor veel inwoners van Altena een belangrijke voorziening. De gemeente werkt samen met de bibliotheek via subsidies. In het najaar bespreekt de gemeenteraad een visiedocument over de toekomst van het bibliotheekwerk. In deze visie staan de ambities, taken en doelen voor de komende jaren.   Inclusief Altena (iedereen kan meedoen)   Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Altena mee kan doen? Daarover wordt een agenda opgesteld met plannen die bijdragen aan een ‘Inclusief Altena’. Een eerste concept bespreekt de raad in het najaar.   Strategisch accommodatiebeleid voor maatschappelijk vastgoed   Onder maatschappelijk vastgoed vallen onder andere dorpshuizen en sporthallen. In het najaar bespreekt de gemeenteraad de toekomstplannen over dit onderwerp. Er is een analyse gemaakt van alle gebouwen en wat richting de toekomst nodig is.   Evenementenbeleid   Op welke manier wil de gemeente evenementen in Altena ondersteunen en helpen mogelijk maken? De gemeenteraad gaat aan het einde van dit jaar in gesprek over uitgangspunten van hoe de gemeente om wil gaan met evenementen.   Gebiedsvisie Werkendam-Noord   In deze visie worden plannen weergegeven voor woningbouw, een nieuw bedrijventerrein en een noordelijke rondweg in Werkendam-Noord. De raad bespreekt dit plan in het najaar.  

 

Informatie en contact

Meer informatie over de gemeenteraad? Bijvoorbeeld wanneer en hoe de raad precies vergadert? Of wilt u een keer inspreken of gebruikmaken van de Inloop? Kijk op https://www.gemeentealtena.nl/gemeenteraad.

U kunt ook altijd contact opnemen met de raadsgriffie. Dat kan via:

telefoon: 0183 – 51 60 30 mail: griffie@gemeentealtena.nl