Nieuws van de gemeenteraad

Cursus Politiek Actief

In de maanden mei en juni van 2024 organiseren we de cursus politiek actief in Altena. Deelnemers krijgen in vijf avonden een kijkje achter de schermen van het politiek bestuur in Nederland en in Altena. De focus ligt hierbij vooral op onze eigen gemeente. Bekijk de flyer en meld je aan!

26 maart: Raadsvergadering (besluitvormend)

Dinsdag 26 maart is de laatste stap in de vergadercyclus: de Raadsvergadering. De vergadering vindt vanaf 19:30 plaats in het gemeentehuis in Almkerk. Tijdens deze avond neemt de gemeenteraad besluiten over een aantal onderwerpen. Veel van deze onderwerpen zijn eerder al besproken tijdens de Altenaronde (5 maart) en de Altenatafel (12 maart).

Op de agenda staat onder meer het duidingsdebat over Inclusief Altena. Dit naar aanleiding van het onderzoek dat heeft plaatsgevonden over de vraag in hoeverre iedereen mee kan doen in Altena. Op 27 februari heeft de raad daarover een bijeenkomst gehad samen met organisaties en ervaringsdeskundigen.

De volledige agenda vindt u op: altena.raadsinformatie.nl/ (klik in de kalender op 26 maart: Raadsvergadering).

Live volgen en/of terugluisteren

U kunt de vergadering fysiek bijwonen of live volgen via de livestream: altena.raadsinformatie.nl/live. De vergadering is ook rechtstreeks te volgen via Altena TV. U kunt de vergadering ook op een later moment terugluisteren via altena.raadsinformatie.nl.

2 april: Inloop in Waardhuizen

Woont u in Uitwijk of Waardhuizen? En wilt u een onderwerp aan de orde stellen bij de gemeenteraad? Dat kan van alles zijn: over de inrichting van uw wijk. Of over een initiatief dat u gestart bent. Tussen 19.00 en 19.30 uur houdt de raad in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Waardhuizen een Inloop. Aanmelden kan bij de griffie: griffie@gemeentealtena.nl. Neem ook contact op met de griffie bij vragen over hoe de Inloop verloopt.

Verder op de agenda

26 maart:           Raadsvergadering 2 april:                Dorpsbezoek en Inloop Uitwijk-Waardhuizen 2 april:                Altenaronde in het Gemeentehuis 9 april:                Altenatafel 23 april:              Raadsvergadering 7 mei:                 Dorpsbezoek en Inloop Hank

Informatie en contact

Meer informatie over de gemeenteraad? Bijvoorbeeld wanneer en hoe de raad precies vergadert? Of wilt u een keer inspreken of gebruikmaken van de Inloop? Kijk op www.gemeentealtena.nl/gemeenteraad.

U kunt ook altijd contact opnemen met de raadsgriffie. Dat kan via:

telefoon:             0183 – 51 60 30
WhatsApp:         06 – 22 15 60 88
mail:                   griffie@gemeentealtena.nl