Nieuws van de gemeenteraad

9 april: Altenatafel

De Altenatafel begint op dinsdag 9 april om 19:30 uur in het Gemeentehuis in Almkerk. Deze avond gaan raadsleden met elkaar in gesprek of debat over verschillende voorstellen. Zij bepalen ook of voorstellen door kunnen naar de eerstvolgende raadsvergadering (23 april) om een besluit te nemen.

Op de agenda staat onder meer (onder voorbehoud):

Mantelwonen

Dit onderwerp houdt in om op het perceel van een bestaande woning tijdelijk een extra woning te maken voor mantelwonen van een familielid. Mantelwonen biedt jongeren de kans zelfstandig te wonen en maakt pré-mantelzorg mogelijk. De raad gaat hierover met elkaar in debat.

Beide ruimtes zijn te volgen met beeld en geluid

Er wordt tijdens de Altenatafel tegelijkertijd in twee ruimtes vergaderd. Beide ruimtes zijn met beeld en geluid te volgen. Zowel rechtstreeks, als op een later moment.

Dit kan op de avond zelf rechtstreeks via altena.raadsinformatie.nl/live. De Altenatafel is later terug te luisteren via altena.raadsinformatie.nl. U bent ook van harte welkom op het gemeentehuis in Almkerk.

Cursus Politiek Actief, nog een paar plekjes

In de maanden mei en juni van 2024 organiseren we de cursus politiek actief in Altena. Deelnemers krijgen in vijf avonden een kijkje achter de schermen van het politiek bestuur in Nederland en in Altena. De focus ligt hierbij vooral op onze eigen gemeente. De cursussen worden ’s avonds gegeven om 19:30 uur. De laatste bijeenkomst is om 17:30 uur (inclusief maaltijd). Aanmelden kan via de contactgegevens van de griffie.

Verder op de agenda

9 april:                Altenatafel 23 april:              Raadsvergadering 7 mei:                 Dorpsbezoek, Inloop en Altenaronde in Hank 14 mei:               Altenatafel 28 mei:               Raadsvergadering

Informatie en contact

Meer informatie over de gemeenteraad? Bijvoorbeeld wanneer en hoe de raad precies vergadert? Of wilt u een keer inspreken of gebruikmaken van de Inloop? Kijk op www.gemeentealtena.nl/gemeenteraad.

U kunt ook altijd contact opnemen met de raadsgriffie. Dat kan via:

telefoon:             0183 – 51 60 30
WhatsApp:         06 – 22 15 60 88
mail:                    griffie@gemeentealtena.nl