Nieuws van de gemeenteraad

Hoe goed ken jij je gemeenteraad?

Deze keer: René Roovers (CDA)

Deze week is het de beurt aan raadslid René Roovers (CDA). Scan de QR-code om het filmpje te bekijken. De filmpjes zijn ook te vinden via de sociale media van de gemeente en via de website (zie onderaan deze pagina).

Terugblik Kernbezoek Uitwijk – Waardhuizen

Dinsdag 2 april heeft een afvaardiging van de gemeenteraad en de jongerenraad een bezoek gebracht aan Uitwijk en Waardhuizen. Al fietsend zijn verschillende interessante locaties bezocht die samen met de dorpsraad waren voorbereid. Het programma begon met een ontmoeting met de leerlingenraad van Basisschool De Verrekijker. Daarna zijn de raadsleden naar de Pluktuin in Waardhuizen gegaan. Na een korte stop bij de rotonde tussen beide dorpen, heeft de raad een bezoek gebracht aan de Protestantse Kerk in Uitwijk. Aan het einde van de middag bezochten de raadsleden dorpshuis De Hoogt waar zij een ontmoeting hadden met verschillende verenigingen en maatschappelijke organisaties. Het kernbezoek werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Waardhuizen.

23 april: Raadsvergadering (besluitvormend)

Dinsdag 23 april is de laatste stap in de vergadercyclus: de Raadsvergadering. De vergadering vindt vanaf 19:30 plaats in het gemeentehuis in Almkerk. Tijdens deze avond neemt de gemeenteraad besluiten over een aantal onderwerpen. Veel van deze onderwerpen zijn eerder al besproken tijdens de Altenaronde (2 april) en de Altenatafel (9 april).

De agenda vindt u op: altena.raadsinformatie.nl/ (klik in de kalender op 23 april: Raadsvergadering).

Live volgen en/of terugluisteren

U kunt de vergadering fysiek bijwonen of live volgen via de livestream: altena.raadsinformatie.nl/live. De vergadering is ook rechtstreeks te volgen via Altena TV. U kunt de vergadering ook op een later moment terugluisteren via altena.raadsinformatie.nl.

7 mei: Gemeenteraad bezoekt Hank

Op dinsdag 7 mei brengt de gemeenteraad een bezoek aan Hank. De raad gaat die dag in gesprek met inwoners, organisaties en ondernemers. ’s Avonds organiseert de raad in het dorp ook een inloopmoment voor iedereen die iets wil vragen aan of wil delen met de raad. U kunt zich voor deze inloop al melden via onderstaande contactgegevens van de griffie. Ook als u nog vragen hebt hoe dit precies werkt.

Hoe kan ik in gesprek met de raad? Binnen 2 minuten weet je meer

Hoe en wanneer kunt u als inwoner met de raad in gesprek? Hoe werkt de raad precies? Wat is het verschil tussen een Altenaronde en een Altenatafel? Op al deze vragen krijgt u door dit filmpje in korte tijd antwoord. Scan de QR-code en bekijk het filmpje.

Verder op de agenda

23 april:              Raadsvergadering 7 mei:                 Dorpsbezoek, Inloop en Altenaronde in Hank 14 mei:               Altenatafel 28 mei:               Raadsvergadering

Informatie en contact

Meer informatie over de gemeenteraad? Bijvoorbeeld wanneer en hoe de raad precies vergadert? Of wilt u een keer inspreken of gebruikmaken van de Inloop? Kijk op www.gemeentealtena.nl/gemeenteraad.

U kunt ook altijd contact opnemen met de raadsgriffie. Dat kan via:

telefoon:             0183 – 51 60 30
WhatsApp:         06 – 22 15 60 88
mail:                   griffie@gemeentealtena.nl