Zwemmen in natuurwater

Zwemmen in natuurwater? Kijk op www.zwemwater.nl waar u veilig kunt zwemmen. 

Officiële zwemlocaties 

Omdat de waterkwaliteit niet overal goed (in beeld) is, kunt u niet overal zwemmen. U loopt kans op gezondheidsklachten. Zwem alleen op officiële zwemlocaties. Op deze locaties is de waterkwaliteit en hoeveelheid afval op de bodem gecontroleerd. Zwemmen in de rivier is door de stroming en vaartuigen nooit zonder gevaar.

Ruim uw afval op 

De zwemlocaties in Altena zijn fijne verblijfplaatsen tijdens warme dagen. Op de zwemlocaties in beheer van de gemeente staan afvalbakken. De gemeente spant zich bij warme dagen extra in om de afvalbakken tijdig te legen. Helaas wordt er toch regelmatig zwerfafval, waaronder glasscherven, achtergelaten op de zwemlocaties. Om met elkaar van de zwemlocaties te kunnen blijven genieten, vraagt de gemeente nogmaals uw aandacht voor het opruimen van uw afval.

Meer informatie of iets melden?

Neem contact op met de zwemwatertelefoon voor vragen, opmerkingen of klachten over een zwemlocatie. Dat kan via 073 – 680 80 58. Heeft u specifieke vragen over de gemeentelijke zwemlocaties in natuurwater? Neem dan contact op met Christian van Tilborg via c.vantilborg@gemeentealtena.nl. Wilt u iets melden over de gemeentelijke zwemlocatie? Geef het door via www.gemeentealtena.nl/iets-melden.